Hallo allemaal!

Mijn naam is Esther Corbeek-Versteeg en sinds 1 augustus 2021 versterk ik het team van verzuimcoaches bij ArboNext.

Achtergrond

Vanuit mijn achtergrond in de hulpverlening heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van personen die problemen ervaren op het gebied van werk, privésfeer of met persoonlijk functioneren.
Ik heb hierin verschillende rollen vertolkt; van ambulante hulpverlener tot crisishulpverlener en als pedagogisch medewerker voor jeugdigen.
Daarnaast heb ik op de declaratie afdeling gewerkt van een gehandicaptenzorginstelling. Vanuit deze functie kreeg ik mee hoe de keten van zorgverlening verloopt en welke disciplines hierin samenwerken. In deze functie bewaakte ik ook de processen in deze gehele keten en onderzocht ik waar deze verbeterd konden worden.
Echter verlangde ik terug naar het menselijke contact. Van betekenis kunnen zijn voor een ander. Daardoor ben ik bij ArboNext terecht ben gekomen, waar ik met veel plezier en enthousiasme ben gestart als verzuimcoach.

Mijn rol bij ArboNext

De rol van verzuimcoach houdt in dat ik het aanspreekpunt ben voor zowel werknemer als werkgever tijdens de verzuimbegeleiding. Ik onderhoud het contact met de werknemer vanaf het eerste moment van ziekmelding tot herstel. Hierin wordt niet alleen de medische situatie in kaart gebracht, maar ook het netwerk, het gezin en we kijken waar er kansen liggen voor de werknemer die eventueel kunnen bijdragen aan een voorspoedig herstel. Hierbij werk ik nauw samen met de bedrijfsarts, in taakdelegatie, waarbij de bedrijfsarts altijd eindverantwoordelijk blijft.

Al vanaf het eerste gesprek probeer ik een vertrouwensband met de werknemer te creëren. Niet alleen door aan te geven dat het een vertrouwelijk gesprek is, wat ik alleen deel met de bedrijfsarts, maar ook door actief te luisteren en door te vragen over de situatie.

Naast het nauwe contact tussen de verzuimcoaches en de bedrijfsarts, werken we ook met korte lijnen samen met de register casemanagers van Be Suitable. Zij ontzorgen de werkgever en werken samen met ons aan de re-integratie van de werknemer in het verzuim. Hierdoor wordt de rol dynamisch en is geen dag hetzelfde. Ik krijg veel energie van het stapsgewijs werken naar een succesvol re-integratietraject.

Hoe houd ik mijzelf fit tijdens het thuiswerken?

Sinds mijn zwangerschap probeer ik mijn conditie weer wat meer op pijl te krijgen door elke week in ieder geval iets aan sport te doen. Zeker nu we grotendeels thuiswerken vind ik dit erg belangrijk.
Ik doe wekelijks bootcampen en/of pilates, maar ik onderneem ook veel op de fiets of wandelend.
Nu mijn zoontje inmiddels alweer 1 jaar is, vindt hij samen fietsen het mooiste wat er is. Alles wat wij als volwassenen als ‘normaal’ zouden bestempelen, wijst hij aan met een gezicht van: WOW, wat is dát? Samen kijken we dan even naar een wapperende vlag tot we onze tocht weer vervolgen naar een lantaarnpaal of een verkeersbord met een grote rode rand. Tijdens het thuiswerken vind ik het ook belangrijk om tijdens het lunchen even weg te zijn van mijn scherm. Soms ga ik ook even wandelen.

Vrije tijd

In het weekend plannen mijn man en ik spelletjesmiddagen met vrienden of we gaan ergens wandelen/fietsen. Ook houden we van uit eten gaan of lekker ontspannen op terrasjes zitten. Het weekend zorgt ervoor dat ik helemaal opgeladen en ontspannen weer de werkweek kan beginnen.