Verzuimbegeleiding

Samenwerken om werknemers structureel inzetbaar te houden

Een concreet plan van aanpak voor herstel en werkhervatting is belangrijk. Wanneer je weinig te maken hebt met verzuim is dit lastig. ArboNext helpt je hierbij. Zo wordt na de verzuimmelding snel duidelijk of je werknemer het werk kan hervatten. Onze verzuimcoach komt na verzuimmelding direct in actie. De verzuimcoach is de vaste schakel en verdiept zich goed in de situatie. De inzet van een verzuimcoach bespaart tijd en vermindert de verzuimkosten.

Het is belangrijk om de wettelijke stappen te volgen bij verzuim. Wij weten dat preventie- en verzuimbegeleiding maatwerk is. Het vraagt tijd, is complex en raakt de werkgever financieel. De kosten van een verzuimende werknemer zijn al snel €250,- per dag. Als werkgever draag je deze kosten en de wettelijke verantwoordelijkheid van de verzuimbegeleiding. Wij geloven in samenwerking om werknemers structureel inzetbaar te houden. De verzuimcoach werkt bij ArboNext in het verlengde van de bedrijfsarts. Snelle adviezen over werkhervatting zijn mogelijk. Als werkgever heb je snel regie op het verzuim.

De verzuimcoach neemt binnen 5 werkdagen telefonisch contact met de werknemer bij een ziekmelding. De verzuimcoach begint met het verzamelen van informatie voor de bedrijfsarts. Binnen enkele werkdagen volgt het advies. Eventuele beperkingen en mogelijkheden worden in kaart gebracht. De focus ligt op het herstel en het in kaart brengen van de arbeidsmogelijkheden.

Verzuim-ontzorgverzekering

Tijdens de week van AM gaven Chantal van Manen en Joost Keijer (beiden consultant zorg & inkomen Nedasco) en Marc Houtman (manager ArboNext en Be Suitable) een webinar over de MKB verzuim-ontzorgverzekering. We zijn nu 1,5 jaar verder en de meningen zijn verdeeld. Is het een succes geweest? Wat heeft 2021 in petto? Wat is de rol van de adviseur?

Marc en Joost bespreken hun bevindingen uit de markt en zicht op de toekomst. Marc vanuit het oogpunt van een dienstverlener voor werkgevers. En Joost vanuit het oogpunt van een serviceprovider. Dat levert interessante discussies op.

Wat komt er aan bod?

  • De markt tot nu toe
  • Aandachtspunten
  • De impact van COVID-19
  • Commissie Borstlap, wat gaat er in 2021 gebeuren?

Bekijk de webinar terug

De opname wordt meteen naar je gestuurd zodra je je gegevens achterlaat op de site van Nedasco.

Bekijk opname