Actueel

Onze visie op de nieuwste ontwikkelingen

Vitaliteit
21 september 2022

De week van vitaliteit

Het is vitaliteitsweek! Dit betekent dat we deze week extra aandacht geven aan vitaliteit. Dit is je algemene mentale en fysieke gezondheid. Vitaliteit spreekt niet voor zich. Het is voor veel mensen namelijk moeilijk om gezond en energiek te blijven. De gevolgen van de pandemie zijn bijvoorbeeld nog aanwezig. Maar ook economische veranderingen brengen moeilijkheden mee. Zorg jij ervoor dat je werknemers in deze veranderlijke tijden vitaal blijven?

8 augustus 2022

Herken werknemers met schulden

Een werknemer met geldproblemen kan een grote impact hebben op uw organisatie. Uit het onderzoek van het Nibud blijkt dat ruim 60% van de werkgevers te maken heeft met personeel met schulden. Bij een fulltime werknemer met een modaal salaris, kan je dit al zo’n € 13.000, – per jaar kosten.

8 augustus 2022

Belang van tijdig ziekmelden werknemer

Een langdurig zieke werknemer kost ruim anderhalf keer meer dan organisaties denken. Een zieke werknemer kost dagelijks € 250,- oplopend tot maar liefst € 400,- ofwel 2,5 keer het salaris. Daarmee schat een groot deel van de organisaties de verzuimkosten te laag in.

Verzuim of verlof?
22 juli 2022

Welke soorten verlof zijn er?

Er bestaan diverse soorten verlof omdat er verschillende situaties kunnen zijn waarvoor een werknemer verlof zou willen opnemen. In dit artikel kun je lezen over diverse soorten verlof en wanneer deze inzetbaar zijn.

7 juli 2022

Even voorstellen… Marije de Vries

Hallo allemaal! Mijn naam is Marije de Vries en sinds mei 2021 ben ik betrokken bij ArboNext. Sinds april 2022 ben ik officieel bij ArboNext in dienst gekomen om het supportteam te versterken.

7 juli 2022

Even voorstellen… Youri Schultz

Hi, ik ben Youri Schultz en versterk sinds 1 maart 2022 het ArboNext team als Verzuimcoach. Mijn naam geeft vaak verwarring maar daardoor ook geregeld een opening tot een gesprek.

7 juli 2022

Werknemer wordt ziek tijdens vakantie

Als de werknemer tijdens de vakantie ziek wordt, is er recht op teruggave van de resterende verlofdagen van deze vakantie. Wel zijn er een aantal voorwaarden waaraan de werknemer moet voldoen.

checklist
21 juni 2022

De week van de RI&E

De RI&E brengt alle arbeidsrisico’s in kaart binnen jouw organisatie op basis van een uitgebreide checklist. Na de inventarisatie kan je als ondernemer aan de slag met het plan van aanpak om de risico’s te beperken.