Actueel

Onze visie op de nieuwste ontwikkelingen

Contact verzuimcoach
3 maart 2023

De eerste stap in re-integratie: het contact met de verzuimcoach

Zodra je werknemer zich ziekmeldt, geef je deze ziekmelding binnen 48 uur aan ons door. Bij deze ziekmelding vragen wij jou als werkgever om een korte vragenlijst in te vullen. Afhankelijk van wat je invult, wordt je werknemer binnen enkele werkdagen door een verzuimcoach gebeld. Lees in dit artikel meer over de rol van de verzuimcoaches van ArboNext.

Stappenplan re-integratietraject
3 maart 2023

Hoe ziet het verzuimtraject van 104 weken eruit?

Wat als er sprake is van een langer ziekteverzuim? Als werkgever kom je terecht in een jungle van acties en regels, rechten en plichten. Als Arbodienst maken we duidelijk hoe de situatie er uit ziet en welke acties je als werkgever kunt of moet ondernemen. Lees hier meer over de stappen die ondernomen worden tijdens een re-integratietraject.

2 maart 2023

Hoe kan ik mijn werknemer ondersteunen na een miskraam?

Van alle vrouwen maakt minimaal 11 procent in hun leven een miskraam mee. Een miskraam kan een grote rol spelen in de aanloop naar hun verzuimperiode. De psychische begeleiding na een miskraam is de verantwoordelijkheid van de behandelaars van je werknemer, maar ook als werkgever kun je de werknemer in deze periode ondersteunen.

Gezond werken
14 november 2022

De week van de Werkstress 2022

Vooral in deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt en hoge verzuimcijfers is het belangrijk om als werkgever en werknemer extra aandacht te besteden aan mentale en fysieke gezondheid. Hoe pak je dit aan?

Arbeid
14 oktober 2022

Het tweede spoor traject

De arbeidsdeskundige is inmiddels langs geweest op de werkplek en heeft geadviseerd een traject 2e spoor op te starten of om een tweesporenbeleid te volgen. In dit artikel leggen we uit wat het 2e spoor is, waarom het nodig is en wat het tweesporenbeleid betekent.