
Actueel
Onze visie op de nieuwste ontwikkelingen


Even voorstellen… Lianne de Vos
Hoi, ik ben Lianne de Vos en mag mij sinds 4 september 2023 re-integratieadviseur bij ArboNext noemen.

Even voorstellen… Esther Knoop
Hi, ik ben Esther Knoop en ik ben op 14 augustus 2023 begonnen als re-integratie adviseur bij ArboNext.

Het plan van aanpak: wat staat erin?
Is je werknemer langer dan 6 weken ziek? Dan moet er een plan van aanpak opgesteld worden. Wat staat er in een plan van aanpak (en wat niet) en wat als een medewerker niet mee wil werken?

Even voorstellen… Renske Buijs-Blommaert
Hallo! ik ben Renske Buijs-Blommaert en per 1 april versterk ik het ArboNext team als Support Medewerker Preventie & Verzuim.

Even voorstellen… Henri Huisman
Hoi, ik ben Henri Huisman en sinds 14 augustus werk ik als re-integratie specialist bij ArboNext.

De week van de RI&E
Van 12 juni tot en met 16 juni staan we stil bij de week van de RI&E. De RI&E brengt alle arbeidsrisico’s in kaart binnen jouw organisatie. Het geeft meer inzicht en draagt direct bij aan de continuïteit van jouw organisatie.

Het conflict met mijn werknemer wordt een ziekmelding, wat nu?
Wat doe je als je het punt van praten al gepasseerd bent? Of als de werknemer aangeeft dat hij/zij ziek is? Dan meldt je je werknemer ziek bij de arbodienst. Er wordt een re-integratietraject opgestart als de bedrijfsarts beoordeelt dat de werknemer ziek is.

Hoe los je een arbeidsconflict op?
Het kan voorkomen dat een werkgever en werknemer, of werknemers onderling, het niet eens met elkaar zijn. Dit kan gebeuren door verschillende redenen. Bijvoorbeeld door een functioneringsgesprek, uitblijven van promotie, loonsverhoging, hoge werkdruk, misverstanden over een ziekmelding of miscommunicatie. Hoe ga je het gesprek met elkaar aan?

Werknemers met autisme of een aanverwante stoornis
Werknemers met een autismespectrumstoornis kunnen diverse ervaringen en behoeftes hebben. Het voordeel van volwassen mensen met deze type stoornis is dat ze vaak een werkplek kunnen zoeken waar ze weinig last hebben van hun ‘stoornis’. Of juist naar een werkplek waar hun “stoornis” ze helpt bij het uitvoeren van hun werk! Het is vooral belangrijk om de werknemer als individu te zien en in gesprek te gaan over mogelijke aanpassingen.