De RI&E oplossing voor het MKB

Deze week staan we stil bij de week van de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) in een jaar dat in het teken staat van de coronacrisis. Het heeft invloed op elk bedrijf en vraagt een nieuwe manier van werken. Wat zijn de risico’s en hoe ga je als klein bedrijf om met de verplichte RI&E? ArboNext heeft speciaal voor het MKB een aanpak ontwikkeld in de vorm van een MKB-preventieabonnement, met een kerndeskundige die jaarlijks controleert op gewijzigde risico’s.

MKB-preventieabonnement

Met het MKB-preventieabonnement van ArboNext worden de risico’s met betrekking tot veiligheid, gezondheid en welzijn in kaart gebracht. De RI&E is voor werkgever een wettelijk verplicht onderdeel van het arbobeleid en moet altijd actueel zijn. Elke werkgever moet over een eigen preventiemedewerker beschikken.

Met het MKB-preventieabonnement beschikt een werkgever jaarlijks over een digitaal platform en deskundig advies van ArboNext voor de uitvoering van preventieve maatregelen. Het abonnement bestaat uit de volgende onderdelen:

Hulp bij het behouden van een actuele RI&E

Een werkgever krijgt toegang tot het digitale RI&E-platform via een eigen account. Met dit platform is de werkgever zelfstandig in staat om een basis RI&E uit te voeren. Het is een eenvoudig hulpmiddel om de RI&E uit te voeren en actueel te houden. Het is daarnaast ook een actueel actievolgsysteem, een oplossingsboek en dossieropbouw in één. Het RI&E-platform zorgt voor een integraal, actueel en dynamisch plan van aanpak voor het MKB. De adviseur van ArboNext ziet er jaarlijks op toe dat de uitgevoerde RI&E jaarlijks voldoet aan de gestelde richtlijnen als onderdeel van het arbobeleid.

E-learning voor de preventiemedewerker

De preventiemedewerker van een werkgever ontvangt bij aanmelding de basis e-learning ‘Preventiemedewerker’ afgestemd op de eigen branche. Elk jaar krijgt de preventiemedewerker een extra e-learning toegestuurd om zijn of haar kennis en vaardigheden op peil te houden.

Vragen over verzuimbeleid

Jij als werkgever kan alle vragen over preventie en verzuim stellen aan de verzuimcoach van ArboNext. Stuur jouw vraag naar verzuim@arbonext.nl en ontvangt binnen enkele werkdagen een antwoord.

Meer informatie over RI&E?

Heb je specifieke vragen, wil je meer informatie of wil je direct gebruik maken van het MKB-preventieabonnement? Neem contact op via info@arbonext.nl of bel 085 – 10 57 610