Even voorstellen... Carolien van der Blonk

Hi, mijn naam is Carolien van der Blonk en sinds april 2024 werk ik als verzuimcoach bij ArboNext.

Wanneer kom je mij tegen?

In de rol van verzuimcoach houd ik contact met verzuimende medewerkers om hun medische situatie in kaart te brengen en te bespreken welke mogelijkheden er zijn om te re-integreren. Dit doe ik in taakdelegatie van de bedrijfsarts, dat wil zeggen dat de bedrijfsarts altijd eindverantwoordelijk blijft. Vanaf het moment dat een werknemer zich ziekmeldt tot aan het herstel, blijf ik in contact en kijken we samen welke kansen er zijn die bijdragen aan herstel.

Achtergrond

Met mijn studie Journalistiek heb ik nooit veel gedaan. Beter had ik een richting gekozen die aansluit bij mijn interesse in menselijk gedrag. Gelukkig ben ik er via een omweg toch gekomen! Ik heb 15 jaar gewerkt als leefstijlcoach, in mijn eigen praktijk maar ook in organisaties. Ik vind het leuk en bevredigend om met mensen te bespreken waar ze tegenaanlopen en hoe ze vanuit een lastige situatie toch stapjes kunnen zetten om verder te komen.

Hoe houd ik mijzelf fit?

Als je een zittend beroep hebt, is het gebruiken van een zit-sta bureau niet genoeg om fit te blijven. Je moet in beweging komen, ook tijdens je werkdag! Daarom wandel ik ieder dag voor het ontbijt en bij de lunch, soms maar een klein stukje, soms wat verder. En mijn smartwatch laat het me weten als ik een uur niet in beweging ben gekomen. Dan sta ik snel op en doe een paar kniebuigingen of pas op de plaats. Nog een paar keer diep ademhalen en ik ben weer fris om door te gaan.

Vrije tijd

Mijn favoriete activiteit is dansen. Onlangs heb ik Biodanza ontdekt, een vorm van dansen en meditatie in één. Ik vind het heerlijk om zo op vrijdagavond de week van me af te dansen en ontspannen het weekend in te gaan. Ik heb een fijne vriendenkring waarmee ik graag dingen onderneem, dus je kunt me regelmatig in een theater, museum of sauna vinden. Maar ik vermaak me ook thuis goed met een boek op de bank of een lekker tv serie.