Verzuimprotocol maatwerk

Een belangrijk onderdeel van jouw verzuimbeleid

Een verzuimprotocol, weet jij wat dat is en waarom het zo belangrijk is? Het is een plan waarin staat hoe je bedrijf met verzuim om gaat, zowel op korte als op lange termijn. Je bent verplicht iedere werknemer dit plan ook te laten zien. ArboNext helpt je graag in het maken van een duidelijk en begrijpelijk verzuimprotocol, zonder ingewikkelde taal. 

Wat houdt een verzuimprotocol in 

In dit plan beschrijf je als bedrijf wat je moet doen als een werknemer ziek wordt. Het gaat om het moment van ziektemelding tot aan het herstel van je werknemer. Het is voor zowel jou als werkgever en je werknemers prettig om bij langdurig verzuim precies te weten welke stappen gezet moeten worden. Zo komt niemand voor verrassingen te staan!  

Een gepersonaliseerd verzuimprotocol  

Bij ArboNext stellen we een op maat gemaakt verzuimprotocol voor jouw organisatie op. We kijken naar wat voor bedrijf je hebt en wat jouw bedrijf nodig heeft. Ook geven we advies over het officieel inregelen van het protocol binnen je organisatie. In jouw verzuimprotocol vind je terug: 

  • Afspraken bij een ziekmelding. 
  • Afspraken bij langdurig verzuim. 
  • Afspraken voor het bereikbaar zijn tijdens verzuim 
  • Processtappen Wet Verbetering Poortwachter 
  • Samenwerkingsafspraken met de arbodienst. 

TIP: We raden het aan om het verzuimprotocol op te nemen in de arbeidsovereenkomst.  

Het voldoet aan de Wet- en Regelgeving 

We zorgen ervoor dat het verzuimprotocol voldoet aan de wet en regelgeving. Je kan zelf ook de verplichtingen terug vinden in de Wet Verbetering Poortwachter.  

Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen?  

Neem dan contact op met Dénise Jansen, onze relatiebeheerder, via 085 – 10 57 610. Je kunt ook dit formulier invullen, dan neemt Dénise zo snel mogelijk contact met je op.