Preventief spreekuur

Verzuim voorkomen met een preventief spreekuur

Op tijd gezondheidsklachten signaleren bij de werknemer is erg belangrijk. Daarmee kun je verzuim voorkomen. Tijdens het preventief spreekuur kunnen klachten vroegtijdig gesignaleerd worden. Dat houdt in dat een werknemer, zonder ziekmelding, een afspraak kan maken bij een verzuimcoach. Met als doel om verzuim te voorkomen.  

Met een preventief spreekuur: 

  • Bied je medewerkers een professioneel luisterend oor 
  • Voorkom je verzuim 

Informeer je werknemers  

Je bent verplicht om je werknemers te informeren over het preventief spreekuur. Dat staat in de Arbowet. Dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld in het personeelshandboek of in een personeels- of verzuimbeleid. 

Een preventief spreekuur aanvragen 

Werknemers kunnen een afspraak maken voor een preventief spreekuur bij de verzuimcoach van ArboNext via 085 – 10 57 600 of via dit formulier. 

Inhoud van een preventief spreekuur 

Tijdens een preventief spreekuur krijgen werknemers de mogelijkheid om in vertrouwen vragen te stellen en advies te vragen aan de verzuimcoach. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen over klachten door het werk. In het preventief spreekuur krijgt de werknemer advies hoe deze kan omgaan met bepaalde situaties. Met deze praktische adviezen worden medewerkers al een heel eind op weg geholpen en wordt er vaak verzuim voorkomen.

Let op:  De inhoud van het spreekuur wordt vanwege de privacy niet standaard met jou gedeeld. De werknemer kan er wel zelf voor kiezen om de inhoud met je te delen. 

Kosten preventief spreekuur 

Voor werknemers zijn er geen kosten verbonden aan een preventief spreekuur. Voor jou als werkgever is het preventief spreekuur vaak onderdeel van het arbodienstpakket dat je hebt afgesloten via de verzuimverzekeraar. 

Preventief spreekuur bij ArboNext 

Heb je interesse om een preventief spreekuur toe te voegen aan je secundaire arbeidsvoorwaarden? Neem dan contact op met Dénise Jansen, onze relatiebeheerder, via 085 – 10 57 610 of via dit formulier.