MKB-preventie abonnement

Het MKB-preventie abonnement: Een onmisbare dienst voor werkgevers

Je kent vast wel het gezegde: ‘’voorkomen is beter dan genezen.” Op de werkvloer is dit niet anders. Als werkgever wil je preventieve maatregelen nemen om zo een gezonde en veilige werkomgeving voor je werknemers te maken. De Arbowet vindt dit ook belangrijk en stelt daarom verplicht dat elk bedrijf minstens één preventiemedewerker heeft. Maar hoe zorg je als werkgever samen met je preventiemedewerker ervoor dat je een optimale werkomgeving maakt? Maak daarom kennis met ons MKB-preventie abonnement. 

Wat is het MKB-preventie abonnement? 

Met het abonnement ondersteunen wij je als werkgever bij het nemen van preventieve maatregelen om die gezonde en veilig werkomgeving te maken. Je krijgt deskundig advies en hulpmiddelen voor de uitvoering van de preventiemaatregelen.  

Deskundig advies van ArboNext 

Je gaat samen met een kerndeskundige van ArboNext in kaart brengen wat de risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn binnen je organisatie zijn. Daarna maakt de kerndeskundige een plan van aanpak waarin de specifieke maatregelen per risico staan beschreven. 

Door deze risico’s te kennen, kan je als werkgever en preventiemedewerker sneller en op de juiste manier handelen als er iets gebeurt.  

De hulpmiddelen die je ondersteunen

Je krijgt voor de uitvoering van preventiemaatregelen de volgende hulpmiddelen: 

  • Je eigen digitale platform voor het opstellen van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie. 
  • Een kerndeskundige van ArboNext die jaarlijks de uitgevoerde Risico-Inventarisatie en -Evaluatie controleert op de regelgeving. 
  • E-learning modules voor preventiemedewerkers, afgestemd op je eigen branche.
    Elk jaar ontvang je een extra e-learning module om de kennis en vaardigheden bij te houden. 

De voordelen van het MKB-preventie abonnement 

  • De kerndeskundige van ArboNext brengt je risico’s in kaart en geeft deskundig advies over de uitvoering van preventieve maatregelen. 
  • Met een eigen account op ons Risico-Inventarisatie en -Evaluatie platform is het gemakkelijker en sneller om een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie op te stellen en bij te werken. 
  • Binnen het Risico-Inventarisatie en -Evaluatie systeem wordt bijgehouden welke risico’s zijn gevonden en hoe dit is opgelost. Op deze manier kun je altijd zien welke aanpassingen er gemaakt zijn in het plan van aanpak 
  • Regelmatige updates en toegang tot e-learning modules voor preventiemedewerkers. 

Interesse in het MKB- preventie abonnement?

Dit abonnement kan afgenomen worden door bedrijven die een hoge risico hebben op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn. Onze relatiebeheerder doet een inventarisatie van je bedrijf. Vervolgens bepalen jullie samen of het MKB-preventie abonnement geschikt voor jouw organisatie is.

Neem contact op met ons

Meer weten over hoe het MKB-preventie abonnement je kan helpen? Neem contact op met Dénise Jansen, onze relatiebeheerder, via 085 10 57 610 of vul dit formulier in. Dénise neemt zo snel mogelijk contact met je op.