Werkplekonderzoek

Een gezonde werkplek met een werkplekonderzoek 

Vraag je je wel eens af of jij en je werknemers een goede werkplek hebben? Een goede werkomgeving is erg belangrijk, of je werknemers nu op kantoor zitten of fysiek werk verrichten. Met ons werkplekonderzoek voorkom en verhelp je gezondheidsklachten binnen je bedrijf.  

Wat bieden wij: 

Wij bieden een uitgebreid werkplekonderzoek aan om gezondheidsklachten te bepalen, te voorkomen en op te lossen. Je ontvangt samen met je werknemers adviezen op maat om de werkomgeving te verbeteren. Het doel is om het werkplezier en de productiviteit binnen het bedrijf te verhogen.  

Een werkplekonderzoek is mogelijk op iedere werkplek  

Onze adviseurs doen uitgebreid onderzoek naar de werkplekken van je bedrijf. Het maakt niet uit wat voor bedrijf je hebt, wij hebben ervaring in alle sectoren. Onze adviseurs kijken naar:  

  • Hoe de fysieke belasting is 
  • De inrichting en comfort van een werkplek 
  • De omgeving, zoals licht, geluid en veiligheid 
  • De balans tussen de werkdruk en ontspanningsmogelijkheden  

De voordelen van een werkplekonderzoek

  • Toon je inzet: Laat als werkgever zien dat je actief bijdraagt aan de gezondheid van je werknemers. 
  • Het op tijd voorkomen en oplossen van klachten bij werknemers. 
  • Deskundig advies over het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. 
  • Bespaar kosten door verzuim te voorkomen. 

Enkele voorbeelden van werkplekonderzoeken

  1. Beeldschermwerk onderzoek: Je werknemers leren hoe zij hun werkplekken het best kunnen inrichten. Ook leren ze om op de juiste manier gebruik te maken van meubels en apparatuur. Hiermee kunnen klachten voorkomen worden van lang achter een beeldscherm zitten. Denk hierbij aan klachten, zoals nek- en schouderpijn, rugpijn, hoofdpijn en polsklachten.  
  2. Fysieke belasting onderzoek: Je werknemers leren om op een juiste manier om te gaan met machines en gereedschappen. Dit is voor hun eigen veiligheid en om blessures of verwondingen te voorkomen. 

Een werkplekonderzoek aanvragen bij ArboNext 

Meer informatie of een werkplekonderzoek aanvragen? Neem contact op met Dénise Jansen, onze relatiebeheerder, via 085 10 57 610 of vul dit formulier in. Dan neemt Dénise zo snel mogelijk contact met je op.