Hi! Mijn naam is Shannen Pieper en ik ben sinds juli 2022 werkzaam bij ArboNext als junior verzuimcoach.

Wanneer kom je mij tegen?

Als verzuimcoach ben ik het aanspreekpunt voor werknemer en werkgever tijdens de verzuimbegeleiding. Ik werk in taakdelegatie van de bedrijfsarts, zeg maar de oren en ogen van, waarbij de bedrijfsarts altijd eindverantwoordelijk blijft. Vanaf het moment dat een werknemer ziek wordt gemeld, onderhoud ik het contact met de werknemer tot het herstel. Tijdens dit contact breng ik de medische situatie van de werknemer in kaart. Samen kijken we of er kansen liggen die kunnen bijdragen aan het herstel.

Achtergrond

Mijn achtergrond ligt in de psychologie, en dan met name binnen de gezondheidsbevordering (of Health Promotion zoals dat dan zo mooi heet).  Tijdens mijn studie heb ik dus vooral kennis opgedaan over hoe je mensen kunt aanzetten om gezonder te leven. Dit kan op allerlei vlakken zijn zoals slaap, eten, motivatie en ga zo maar door. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik als onderzoeksassistent gefungeerd in Leiden, waar ik heb meegewerkt aan een onderzoek bij mensen met chronische pijnklachten. Vooral het coaching aspect binnen mijn studie en stage heeft mij erg enthousiast gemaakt, wat ook goed terugkomt binnen mijn rol bij ArboNext.

Hoe houd ik mijzelf fit?

Sinds een aantal maanden ben ik 4 keer per week in de sportschool te vinden. Ik vind het fijn om vóór de werkdag begint te gaan, wat betekent dat ik om 7 uur ’s ochtends al in de gewichten hang. Verder maak ik tijdens mijn lunchpauze altijd een wandeling door het centrum van Amersfoort en probeer ik regelmatig te mediteren.

Vrije tijd

Naast het sporten en wandelen ben ik in mijn vrije tijd vaak aan het gamen met mijn vriend. Voor mij is het fijn om me dan even terug te trekken en in een andere wereld te zijn. Verder volg ik sinds een halfjaar Koreaanse taalles. Mijn moeder is afkomstig uit Taiwan, dus ik vind het leuk om met Aziatische culturen bezig te zijn. Ik houd daarom ook zeker van Aziatisch eten en ben regelmatig in de keuken te vinden als ik een nieuw recept wil uitproberen.