Hoi, ik ben Lianne de Vos en mag mij sinds 4 september 2023 re-integratieadviseur bij ArboNext noemen.

Wanneer kom je mij tegen

Als re-integratieadviseur ben ik de contactpersoon voor werkgever en werknemer. Dit geldt voor zowel preventieve inzet van een interventie als voor het curatief inzetten van een interventie.

Nu zul je denken, wat een termen gebruikt Lianne, wat betekent dit in Jip en Janneke taal?

Nou, dat kan ik in één zin samenvatten: “mijn missie is om werkgever en werknemer te ondersteunen bij (het voorkomen) van verzuim”.

Ik en mijn werkervaring

Mijn passie voor (het voorkomen van) verzuim komt voort uit het feit dat ik zelf in het verleden te maken had met langdurig verzuim. Ik werkte toentertijd in de horeca, en door mijn letsel was dit niet meer mogelijk. Mijn wereld stortte in, ik heb altijd gedacht dat ik tot aan mijn pensioen in de horeca zou werken. Uiteindelijk ben ik door de hulp van een re-integratieconsulent tot het inzicht gekomen dat ik mijn talenten ook elders in kon zetten. Ik heb mij om laten scholen tot arbeidsbemiddelaar en ben in die hoedanigheid gaan werken voor het UWV en gemeenten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar (betaalde) arbeid. Toen ik wat meer ervaring hierin had ben ik ook als jobcoach aan de slag gegaan en ben ik 2e spoor trajecten gaan begeleiden.

Na al deze ervaringen dacht ik, ik wil op een andere manier mijn passie, kennis en ervaring gaan inzetten maar wel in het werkveld ‘verzuim’. In 2022 ben ik gaan werken als HR medewerker met als aandachtsgebied Arbo-Verzuim en vitaliteit. Toen werd mijn passie voor verzuim echt aangewakkerd. Ik ben daarom blij en enthousiast dat ik nu als re-integratieadviseur werkgevers en medewerkers mag gaan ondersteunen met de kennis- en ervaring die ik al had, en alle nieuwe kennis die ik bij ArboNext ga opdoen!

Ik en mijn privé

Vanuit waterrijk Zeeland ben ik in 2021 verhuisd naar bosrijk Gelderland, om precies te zijn van Goes naar Apeldoorn. Ik mag graag rondfietsen in de omgeving, ik zwem het hele jaar door in het meer bij Recreatiegebied Bussloo. Ik ga er ook graag op uit om een stedentrip te doen, een theater te bezoeken of een filmhuis te bezoeken. Naast de wat meer buiten de deur activiteiten mag ik ook graag thuis koken (de Italiaanse- en Marokkaanse keuken zijn by far favoriet). Ook lezen en kleuren voor volwassenen mag ik graag doen.