De week van de Werkstress 2022
“Slechts 40 procent van de werkgevers vindt werkdruk een belangrijk arbeidsrisico”, schrijft OVAL, de organisatie voor vitaliteit, activering en loopbaan. Uit andere cijfers blijkt dat het aantal verzuimdagen door werkstress flink is toegenomen. Vorig jaar zijn er namelijk in totaal 11 miljoen dagen door werkstress verzuimd. Vooral in deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt en hoge verzuimcijfers is het belangrijk om als werkgever en werknemer extra aandacht te besteden aan mentale en fysieke gezondheid. Hoe pak je dit aan?
De week van de Werkstress
Om de aanpak van werkstress onder de aandacht van werknemers en werkgevers te brengen, organiseert OVAL jaarlijks de Week van de Werkstress. Dit jaar is het thema “Mentaal en fysiek sterk!”.
Het doel van deze week is om werknemers en werkgevers er bewust van te maken dat werk niet stressvol hoeft te zijn. Een organisatie raakt en blijft in balans als werknemers voldoende en juiste begeleiding krijgen op mentaal en fysiek vlak.
Om hierbij te helpen, krijgen werkgevers tijdens de Week van de Werkstress 2022 concrete handvatten om werkstress samen met hun werknemers aan te pakken. Op deze pagina vind je handvatten en tips.
ArboNext helpt je verder
Onze verzuimcoaches geven vitaliteitsadvies aangepast op de behoefte van je werknemer.
Daarnaast kun je met een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) inzicht verkrijgen in de mentale en fysieke gezondheid van jouw werknemers. Zo kun je op tijd verzuimrisico’s signaleren en aanpakken.
Neem contact op met je verzuimcoach
Heb je vragen en/of wil je advies? Neem dan contact op met je verzuimcoach via 085 105 7600 of via info@arbonext.nl