5 praktische tips voor het thuiswerken

Laatste update

Werkgevers worden gedwongen om medewerkers thuis te laten werken. Dit is voor sommige bedrijven geen normale gang van zaken en dus zijn werknemers hier niet aan gewend. Een goede werkplek thuis is belangrijk. Zowel voor de productiviteit van je werknemers als voor hun lichamelijke gezondheid. Hieronder 5 praktische tips voor tijdelijk thuiswerken:

5 praktische tips voor tijdelijk thuiswerken

  1. Zorg voor structuur op een werkdag;
  2. Doe wat je normaal ook doet. Door een indeling van een normale werkdag aan te houden, neem pauze en onderhoud (digitaal) sociaal contact met je collega’s. Organiseer ook de situatie in het gezin, om te zorgen dat je niet onnodig gestoord wordt;
  3. Wissel zoveel mogelijk af met zitten en staan. Denk hier vooral aan als je belt dat is makkelijk toepasbaar;
  4. Werk je direct op een laptop? Je kan een los toetsenbord en muis aansluiten. Met een stapel boeken kan je de laptop hoger zetten (bovenkant scherm net iets onder ooghoogte). Heb je een losse monitor pas hier hetzelfde principe toe;
  5. Zorg dat de armsteunen van je stoel even hoog zijn als de tafel. Heb je geen bureaustoel? Probeer dan andere manieren te bedenken voor de juiste hoogte.

Heb je vragen?

Als werkgever is dit vanwege het coronavirus mogelijk een nieuwe situatie. Heb je vragen over thuiswerken, raadpleeg je vaste verzuimcoach voor advies via verzuimcoach@arbonext.nl of bel 085 – 10 57 610.