Conflictbemiddeling

Wanneer je er samen even niet uitkomt

Er is sprake van conflicthantering wanneer jij en je werknemer niet meer (op fatsoenlijke) wijze kunnen communiceren. Conflicthantering kan breed worden ingezet. Voor de werknemer staat er veel op het spel, zijn baan en inkomsten, en de ongelijke machtsverhouding maakt het lastig voor een werknemer om open te staan voor een ander gesprek dan een gesprek met een onafhankelijke derde.

Conflictbemiddeling

Dit is waar conflictbemiddeling van pas komt. De basis van conflictbemiddeling is dat beide partijen afspraken willen maken met de andere partij om tot een passende oplossing te komen. Daar is altijd sprake van geheimhouding.

Mediation

Wanneer conflictbemiddeling niet mogelijk is, om wat voor reden dan ook, biedt mediation een oplossing. Mediation heeft een formeler (juridisch) karakter dan een gesprek met werknemer, werkgever en een onafhankelijke derde. Alle afspraken worden vastgelegd in een vooraf opgestelde overeenkomst. Er is sprake van geheimhouding, waarbij zaken die besproken worden juridisch gezien niet kunnen worden ingezet en niet met anderen worden gedeeld.