Hallo! Ik ben Gusta Houtman en per 1 januari 2024 versterk ik het team van ArboNext als Verzuimcoach.

Wanneer kom je mij tegen?

Je komt mij tegen op het moment dat je niet kunt werken door ziekte en je daardoor (even) niet inzetbaar bent voor werk. Ik help vervolgens bij het in kaart brengen van wat er aan de hand is en wat nodig is om weer aan het werk te kunnen. Door open het gesprek in te gaan en samen te kijken naar wat wel lukt en creatief hiernaar te kijken, kom je vaak tot mooie stappen. Door te begeleiden op een positieve en motiverende wijze, hoop ik te kunnen bijdragen aan een duurzaam herstel en re- integratie voor iedere werknemer. Dit alles onder taakdelegatie van de Bedrijfsarts.

Achtergrond

Na mijn opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening, ben ik terecht gekomen in de uitkeringswereld. Bij het UWV in Hilversum. Ik startte mijn carrière als claimbeoordelaar WW en ontwikkelde mij verder in het vak van Casemanager en Re- integratiecoach. Ik volgde in dit vakgebied een leuke Hbo-opleiding en besloot later te gaan werken als Verzuimconsultant bij een Arbodienst bij mij in de buurt. Ik rolde zo langzaam in het vak van verzuim en re- integratie en haalde in die tijd ook mijn opleiding arbeid- en gezondheidspsychologie, waarbij het speerpunt in deze opleiding lag op het onderwerp burn-out en bevlogenheid. De laatste jaren heb ik mij in dit vakgebied verder ontwikkeld en heb ik vele facetten van het werk mogen meemaken en uitvoeren. De functie van Verzuimcoach bij Arbonext past heel goed bij mij.

Hoe houd ik mijzelf fit tijdens het thuiswerken?

Ik houd van veel bewegen en buiten zijn. Ik loop dagelijks zeker 5- tot 10 kilometer met en zonder honden. Ik heb een teckel en een golden retriever die net als ik gek zijn op het bos, het water en eindeloos lopen. In het mooie dorp waar ik woon heb ik alle ruimte om dit te doen. Verder wandel ik ook graag tussen de middag een rondje en na het werk, heerlijk om weer op te laden.

Vrije tijd

Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn kinderen, partner en onze vele huis- en tuindieren. Daarnaast ben ik al ruim dertig jaar muzikant (bariton) bij een muziekvereniging en haal daar veel plezier en voldoening uit.